14. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı BTK’da Düzenlenecek

14. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı, 26-27 Ekim 2023 tarihleri arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Merkez Yerleşkesinde "Yeni Nesil Düzenleme Yaklaşımları" teması ile gerçekleştirilecektir. 14. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı’nda, gittikçe daha fazla önem kazanmakta olan yeni düzenleme yaklaşımları ve iş birliği olanaklarının ele alınması ve bu kapsamda fikir ve tecrübe paylaşımının sağlanması amaçlanmaktadır. Konferans ile geniş bir yelpazede katılıma imkân vermek amacıyla, farklı ülkelerin temsilcileri ile sektörün farklı kesimlerinin bir araya getirilmesi, çeşitli temaslarda ve görüş alışverişinde bulunulması, sektörümüzün katılımcı ülke yetkililerine tanıtılarak, iş yapma fırsatlarına imkân sağlanması hedeflenmektedir.

Açılış konuşmalarının ardından altı ayrı oturum halinde düzenlenmesi planlanan konferans kapsamında; yapay zekâ uygulamalarının güvenliği ve etik konularının öneminin, yasal ve sürdürülebilirlik boyutlarıyla ele alınacağı "Yeni Teknolojiler ve Yapay Zekâ" ve afet yönetiminde iletişimin sürdürülebilmesi için alınması gereken önlemler ve temel kavramların ele alınacağı “Acil Durum Haberleşmesi” temalı özel oturumlar düzenlenecektir.

Bu özel oturumlarda, kamu ve özel sektörden birçok önemli isim deneyimlerini ve görüşlerini katılımcılarla paylaşacaklardır.