15 Temmuz'u Unutmadık Unutturmayacağız!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan bir basın açıklaması yaptı.

Konuya ilişkin açıklamasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, iletişimin 15 Temmuz 2016’da da bugünkü gibi kesintisiz devam ettiğini vurgulayarak, “Biz iletişim dünyasının fertleri olarak, görevlerimizin bilinci içerisindeyiz. Kesintisiz ve kaliteli bir iletişim hizmeti sunmak için gece-gündüz görevimizin başındayız. İmza attığımız işlerle dünya ülkeleri içerisindeki öncüler arasında, yerimizi almalıyız.” dedi.

Milli güvenlikte iletişimin rolünü vurgulayan Sayan, "İletişimin, ekonomik ve sosyal refaha katkısının yanında ülkelerin milli güvenliği açısından da hayati öneme sahip olduğunu çeşitli vesilelerle ifade ediyoruz etmeye devam edeceğiz. Bunun en canlı örneğini 2016 yılının Temmuz ayının 15’inde hep birlikte yaşadık. Hepimizin zihinlerinde derin izler bırakan, tarihimizde gördüğümüz birçok saldırı ve darbe girişimlerinden çok daha alçak ve sinsi bir ihanetin açığa vurulduğu bir gün oldu 15 Temmuz. Milletimizin feraseti ve kararlılığı ile bertaraf ettiği, özgürce yaşam hakkımızı elimizden almayı hedefleyen darbe girişiminin 2’nci yıl dönümü. Bugün gelinen noktada hem bu ihanetin büyüklüğünü hem de milletimizin yazdığı destanın hikâyesini herkes daha iyi anlıyor" dedi.

15 Temmuz'da gözünü kırpmadan canını feda edenleri de anan Başkan Sayan, "Bugün, 15 Temmuz yürekli insanlarımız olmasaydı, bu vatanı koruyamayacaktık. Hepsine tek tek şükran borcumuz vardır. Söz konusu darbe girişiminin önlenmesinde iletişimin rolünü de hep birlikte bizatihi görmüş olduk. O gece, iletişimin gücü insanları köprü ayaklarında, külliyede, Genelkurmay önlerinde Emniyet önlerinde buluşturdu. Bu kararlılığı meydana getiren ana unsurlardan olan iletişim, çağımızın şartlarına ve gelecek çağlara uygun olarak geliştirilmelidir. Bu nedenle, sadece günübirlik ticari kaygılarla değil, yeni bir gelecek vadeden politikalarla yatırım yapmamız ve hizmetlerimizi sunmamız büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Sayan açıklamasında, “Ben bu vesile ile 15 Temmuz ihanet girişiminde tüm şehit ve gazilerimizle birlikte, iletişimin kesilmemesi adına canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum" sözlerine de yer verdi.