Bakan Turhan Ulaştırma Muhabirleriyle Bir Araya Geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın “Geleneksel Ulaştırma Muhabirleri Toplantısı”nda 2018 yılının değerlendirmesi ve 2019 yılı hedefleri konuşuldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda yapılan toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bakan Yardımcıları Dr. Ömer Fatih Sayan, Selim Dursun, Enver İskurt ve BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bakan Turhan, Ankara’da yaşanan tren kazasından siber saldırıya kadar pek çok konu hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Turhan tren kazasının olduğu hattaki sinyalizasyon çalışmalarının Şubat sonunda, Ankara-Kayaş arasındaki çalışmaların da Mart sonunda tamamlanacağını belirtti.

İstanbul Havalimanı'na ilişkin de konuşan Turhan, 29 Ekim 2018'de açılışı yapılan havalimanından, ilk aylarda 5 noktaya uçuş yapıldığını söyledi. Turhan, şu anda da 19 noktaya uçuş yapıldığını dile getirdi. Seferlerin her geçen gün arttığını ifade eden Turhan, burada hizmet verecek şirketlerin taşınma işlemlerinin sürdüğünü de aktardı. Bu yılın Mart ayı içinde taşınmanın tamamlanacağını ifade eden Turhan, THY'nin kendi tesislerine taşınmayı hızlandırdığını kaydetti.

Bakan Turhan: PTT Katılım Bankası Fizibilite Çalışmaları Sürüyor

PTT'nin katılım bankası kuracağına ilişkin soruya Turhan, mevcut iş yerlerini daha verimli ve etkin kullanma adına Posta Katılım Bankacılığı konusunda fizibilite çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Turhan, bu konuda gerekli iznin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) henüz çıkmadığını söyledi.

Siber saldırılara ilişkin soruları da yanıtlayan Bakan Turhan, internetin doğası gereği siber saldırılarda kaynağın gizlenmesinin oldukça kolay olduğuna işaret ederek, saldırı kaynaklarının yanıltıcı olabildiğini bildirdi. Turhan, saldırıların hedefinde genellikle finans, havacılık, sağlık kurumları gibi sektörlerin yer aldığına dikkati çekerek, yılda yaklaşık 56 bin siber saldırının önlendiğini belirtti. Turhan, USOM'daki ekiplerin, 7 gün 24 saat esasına göre siber saldırıların önlenmesi için çalıştıklarını kaydetti.