BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu 1 Milyon İstihdam Projesi İçin Akademisyenlerle Buluştu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu Bilgi Güvenliği Derneği’nin ve Havelsan’ın katkılarıyla dijital ortamda organize edilen toplantıda akademisyenlerle bir araya geldi.

Başkan Karagözoğlu, “Kurum olarak, 1983’ten bu yana elektronik haberleşme sektöründeki deneyimimizi ve 2000 yılından itibaren sürdürdüğümüz düzenleyici ve denetleyici rolümüzle edindiğimiz birikimimizi; BTK Akademi ile gençlere, iş arayanlara aktarmayı, ulusal ve uluslararası alanda kabul gören sertifikasyon eğitimleri ile sektörün ihtiyaç duyduğu yetkin personelin istihdamına katkıda bulunmayı amaç edindik. 2017 yılından bu yana Kurumumuz çatısı altında faaliyet gösteren BTK Akademi’de binlerce öğrenciye verdiğimiz kodlama ve yazılım eğitimleriyle sektörümüze neferler yetiştiriyoruz. Akademi bünyesinde gerçekleştirilen programlar; konusunda uzman iç eğitmenlerimizin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ile ulusal ve uluslararası diğer tüm paydaşlarımızın iş birliği ve katkılarıyla sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde ihtiyaç duyan herkese sunulmaktadır” dedi.

BTK Akademi bilgi teknolojileri alanında hem ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması hem de orta ve uzun vadede Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında bilim ve teknolojide arzu edilen atılım hamlesinin sağlanabilmesi için ihtiyaçlara uygun ve güncel eğitim yöntemleri ile hizmet vererek sektörel ve kurumsal bir akademi olma çalışmalarını yürüttüğünün altını çizen Karagözoğlu, “Yerli ve milli kaynaklarla kurulmuş olan Online Eğitim Platformu zor zamanlardan geçtiğimiz ve online eğitimin ön plana çıktığı bu günlerde gençlerimizin eğitim kapısı olmuş ve geçmişte ne kadar önemli bir adım attığımızı bize bugün göstermiştir. Bildiğiniz üzere bilim ve teknolojinin daha önce hiç olmadığı kadar önem kazandığı bir dönemde yaşıyoruz. Böylesine teknoloji ile donatıldığımız bir dünyada bizim en büyük gücümüz ise sizler de takdir edersiniz ki yazılım. Bugün yeni dünyayı yazılım tanımlıyor. Kurumumuz da düzenlediğimiz eğitimlerin yanı sıra BTK Akademi Online Eğitim Platformunda yer alan, alanında uzman eğitmenlerimizin hazırladığı 13 farklı kategoride, yaklaşık 85 konu başlığında, toplam 49.000 dakikalık online eğitime öğrencilerimiz, zaman mekan gözetmeksizin, her yerden ücretsiz olarak ulaşabilmektedir” dedi.

Başkan Karagözoğlu, “Bizler ülkelerin ekonomik bağımsızlığını tahkim etmesinin yanı sıra teknolojik olarak da istiklalini muhafaza etmesinin gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bunun için de kendi teknolojimizi geliştirmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu yolda attığımız adımlardan belki de en önemlisi Hazine ve Maliye Bakanlığı ile BTK uhdesinde gerçekleştirilen “1 Milyon İstihdam” Projesi oldu.  Proje 20 Nisan 2020 Pazartesi günü Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşması ile halkımıza duyuruldu. Projeye gösterilen ilgi de memnuniyet vericiydi. Sadece ilk bir haftada yapılan başvuru sayısı 450 binin üzerine çıktı. Bu proje ile eğitim alan öğrenciler özel sektörde ve bilgi teknolojileri alanında uzmanlaşarak bu sektörde kariye sahibi olabilecek. Projenin 1 Milyon Yazılımcı yetiştirme kısmını BTK olarak biz üslendik ve BTK Akademi Online Eğitim Platformunda gençlerimize online eğitimler vermeye başladık. 1 Milyon İstihdam içinse Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmalarını yürütmektedir” ifadelerini kullandı.

“1 Milyon İstihdam” Projesi hakkında detaylı bilgi veren Karagözoğlu, “Sivil toplum kuruluşları, üniversitelerimizin değerli akademisyenleri ve bilgi teknolojileri alanında öncü ulusal ve uluslararası firmalarla görüşülerek, yazılım piyasasının ihtiyacı doğrultusunda 23 farklı pozisyon belirlenmiştir. Bu belirlenen 23 pozisyonda uzmanlaşmak isteyen gençlerimiz için bu yıl sonuna kadar 101 farklı online eğitim içeriği hazırlayacağız. BTK Akademi Online Eğitim Platformunda bugün itibari ile 19 online eğitim gençlerimizin hizmetine sunulmuş olup bu sayı Temmuz ayı başı itibari ile 40 çıkacak yıl sonunda ise 101 olacaktır. Bu eğitimlerle beraber şuanda yaklaşık 800 saat olan eğitimlerimiz bu yıl sonuna kadar 2800 saate çıkarmayı hedefliyoruz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.