BTK İLE AKEP Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Arnavutluk Elektronik ve Posta İletişim Kurumu arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Arnavutluk Cumhuriyeti Elektronik ve Posta İletişim Kurumu (AKEP) arasında işbirliği tesisine ilişkin mutabakat zaptı, 12. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı esnasında imzalandı. BTK adına Kurul Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan ve AKEP adına Başkan Ilir Zela tarafından, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan’ın bulunduğu programda imzalandı. Zaptın amacı, eşitlik ve karşılıklı fayda temelinde iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini daha da geliştirmeye yönelik, Türkiye ve Arnavutluk taraflarının haberleşme endüstrisindeki düzenleme tecrübelerine ilişkin bilgi değişiminin teşvik edilmesi olarak belirlendi.

Mutabakat zaptında yer alan işbirliği alanları; elektronik haberleşme pazarlarının düzenlenmesi, bilgi teknolojilerinin kullanımının düzenlenmesi ve uygulamaları, karşılıklı mutabık kalınacak diğer hususlar şeklinde sıralandı. Bu alanlar dâhilinde, işbirliğinin yürütüleceği hususlar ise bilgi ve dokümanların değişimi, uzman değişimi, ikili istişareler, ortak olarak teknik çalıştaylar, seminerler, çalışma ziyaretleri ve eğitim programları düzenlenmesi,  elektronik haberleşme düzenlemeleri alanında en iyi uygulama örneklerinin paylaşılması, telekomünikasyon hizmetleri ve teknolojilerinde uzman ziyaretleri ve ortak çalışma grupları, taraflarca uygun olarak değerlendirilebilecek diğer işbirliği şekilleri olarak yer aldı.