BTK Personeli İftar Yemeğinde Buluştu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu personeli geleneksel hale gelen iftar yemeğinde bir araya geldi.

BTK Merkez Yerleşkesi’nde düzenlenen iftar yemeğine Başkan Dr. Ömer Fatih Sayan, Kurul Üyeleri, Daire Başkanları ve BTK çalışanları katıldı. İftar sonrası çalışanlara seslenen Başkan Sayan, “Kurumumuz çatısı altında buluştuğumuz ve Ramazan’ın birlik beraberlik ruhunu hissettiğimiz bu mutlu günde hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Bütün insanlığa doğru yolda kılavuz olan kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği mübarek Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyor ve feyzine nail olabilmeyi diliyorum. Bu kutlu ayın, ülkemiz ve milletimize hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesile ile hem Kadir gecesine, hem de Ramazan Bayramına sağlık ve sıhhat içinde hep beraber ulaşmayı temenni ediyorum. Öte yandan İslam coğrafyasında zulüm altında bu günleri geçirmek zorunda olan Müslüman kardeşlerimize de Cenab-ı  Haktan yardımcıları olmalarını diliyorum” sözleriyle konuşmasına başladı.

Konuşmasının başında 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca sürekli işçi kadrolarına geçişi sağlanan çalışanlar tebrik eden Sayan, “Hepinizin bildiği üzere iletişim teknolojileri, hem bütün sektörleri etkileyen bir dominant faktör halini alıyor hem de ülkemizin güvenliğinde önemli bir yer tutuyor. Bu konumda olması itibariyle haberleşme, ileri teknoloji kapasitesinin artırılmasıyla, üretim kabiliyetiyle ve istihdam ortamlarıyla Türkiye’de havzası en geniş sektörlerin başında geliyor. Biz de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak bu kritik bilginin farkındalığıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz” şeklinde konuştu.  

Kısa süre içinde birçok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Sayan, faaliyetleri şöyle sıraladı:

·  Güvenli İnternet Merkezimiz biliyorsunuz uzun süredir faaliyetlerine devam ediyor ve her geçen gün kullanım oranlarının yükseldiğini görüyoruz.

·      Düzenlenen “Dijital Oyunlar Çalıştayı” ile Türkiye’de de git gide ivme kazanan ve büyük bir potansiyele sahip oyun sektörünün artılarını ve eksilerini, olumsuz yönlerinin nasıl bertaraf edilebileceğini, alanında uzman isimlerle hep birlikte ele aldık.

·   Yine Güvenli İnternet alanında ortaokul ve liseli gençlerimiz arasında "çek-gönder" video yarışması ve ödül törenini gerçekleştirdik. Gençlerimizi burada Sayın Bakanımızın da teşrifleri ile ağırlamak oldukça keyifli oldu.

·      Siber Yıldız yarışmamızın startını burada verdik. 27'binden fazla gencimiz müracaat etti. 10binden fazlası ile on-line yarıştık. Doğrusu göğsümüzü kabarttılar. Siber Güvenlik alanındaki çağrımız dalga dalga yayıldı. Bizden sonra birçok kurum da bu alanda gençlerimize yönelik çeşitli etkinlikler yapmaya başladı. Hem kamuoyu hem de ciddi bir farkındalık oluşturmanın haklı sevincini yaşadık. Siber Yıldız yarışmasının ödül törenini de anmamız gerekir. Sayın Bakanımızın teşrif ettiği etkinliğimizde siber güvenlik alanında "BEN DE VARIM!" diyen gençlerimizle kucaklaştık. Birlikte yola çıktık. Bazıları bizimle beraber çalışmaya başladı. Bir taraftan da çeşitli vesilelerle eğitimlerine katkıda bulunmaya devam ediyoruz.

· Daha da ötesi Hacktrick, Esafe, Locard gibi etkinliklerle yolumuza devam ediyoruz. Bu etkinliklerin hepsini de doldurduğu alan itibarı ile önemli ve geleceğe uzanma yolunda kilometre taşı niteliğinde çalışmalar olarak görüyoruz.

·  Yine "5G'ye giden yolda Otomotiv Çalıştayı"mızın çok renkli ve başlangıç niteliğinde işlerden olduğunu düşünüyorum. Akıllı otomobilleri başlangıç seviyesinde test etme imkanı da bulmuş olduk.

·   5G’ye geçen öncü ülkeler arasında yer alabilmek için “5GTR Forum Çalıştayı’nı gerçekleştirdik. Yine 5G ile alakalı “5G Vadisi Açık Test Sahası Projesi ile üniversiteler ve operatörlerimizle yaptığımız işbirlikleriyle ülkemiz için katma değer oluşturacak bir çalışmaya imza attık. İftardan önce imzaladığımız 5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı Mutabakat Zaptı” da bu önemli adımlardan bir tanesi.

·      Öte yandan hem Kurum hem de şahsi olarak Yerli ve Milli üretimi önceliyoruz. Donanım ve yazılımdaki kritik noktalarda özellikle üretim yapmamızın teşvikçisi, destekçisi ve takipçisiyiz. Bu anlamda 4.5G hizmetlerine ilişkin ihalenin en önemli şartlarından birisi, işletmecilerin şebekelerinde kullandıkları ürünlerin %45’e varan oranlarda yerli malı belgeli ürünlerden karşılama yükümlülüğü getirilmesidir. Bildiğiniz üzere yapay zeka giderek önem kazanan bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

·    Düzenlediğimiz “Yapay Zeka Türkiye Konferansı”nda yapay zekanın son yıllarda geçirdiği gelişmeleri masaya yatırdık.

· Kurum olarak büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de 12. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı’ydı. Farklı ülkelerden gelen düzenleyici otoritelerin başkanlarını ve çok sayıda sektör temsilcisini ağırladığımız bu organisazyon adeta bir şenlik havasında geçti.  

· Diğer taraftan, 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Gününde Sayın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın da katılımları ile yerli ve milli imkanlarla tasarlanan ve üretilen ilk 4.5G baz istasyonumuz olan ULAK, Evrensel Hizmet kapsamında hizmete alındı.

Daha birçok çalışmayı bir ekip olarak gerçekleştirdiklerinin altını çizen Sayan,  “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın disiplinize ettiği 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalara devam ediyoruz. Yapılan işlerde eli-emeği, fikri desteği olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu emeklerin önümüzdeki yılları aydınlatacağını ve bu ülkenin önünü açacağını düşünüyorum” dedi.

Değişen ve dönüşen bilgi teknolojilerinin hayatımızı kolaylaştırdığına da vurgu yapan Sayan, “Bunun aynı zamanda birtakım riskleri de beraberinde getirdiğini hatırlatmak istiyorum. Dolayısıyla ülkemiz için siber güvenliğin bu nokta ne kadar önemli olduğunun altını da ısrarla çizmek istiyorum. Biz her zaman ülkemizin siber güvenliğinin en üst düzeyde olması ve yüksek standartlı teknolojiyle donatılmış bir haberleşme sektörü için hiç durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu noktada çalışmalarımıza sabırla destek olan ailelerimize, hanımefendilere can-ı gönülden çok büyük bir teşekkür borçlu olduğumuzu biliyor ve minnetlerimi sunuyorum. Bu vesile ile tekrar Ramazanınızı, ve şimdiden Kadir gecenizi tebrik ediyor ve Allah'ın izniyle Bayrama da sağlıkla ulaşmayı diliyorum” sözleriyle konuşmasını noktaladı.