Bulut Bilişim ve Yapay Zeka Zirvesi BTK’da Düzenlendi

Bulut Bilişim ve Yapay Zeka Zirvesi, Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlendi. BTK Akademi ve Huawei Türkiye iş birliği ile gerçekleştirilen etkinliğe Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu başta olmak üzere kamu ve özel sektör temsilcileri ve teknolojiye ilgi duyan öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Karagözoğlu, bulut bilişim ve yapay zeka gibi yenilikçi teknolojilerin günümüzde yaşanan dijital dönüşümde kilit bir rol oynadığını belirtti. Karagözoğlu, “Verilerin depolanması ve işlenmesi, iş süreçlerinin optimize edilmesi ve daha optimize kararlar alınması için bulut bilişim kullanılırken, yapay zeka; otomasyon, tahmin analizi ve müşteri deneyimlerinin geliştirilmesi gibi birçok alanda katkı sunuyor. İşletmeler ve kurumlar, bu teknolojileri ancak etkili bir şekilde kullanarak rekabet avantajı sağlıyor ve bu sayede uzun vadede oldukça başarılı sonuçlar elde edebiliyorlar.” dedi.

Günümüzde yapay zekanın makine öğrenimi yeteneklerini bulut tabanlı bilgi işlem ortamlarıyla birleştirerek sezgisel ve bağlantılı deneyimleri mümkün kıldığını ifade eden Karagözoğlu, “Akıllı cihazlarımızda bulunan dijital asistanlarla konuşarak, onlara görevler vererek, tıpkı bir insanla kurduğumuz iletişim benzeri ilişkiler kuruyoruz. Bu durum günlük yaşam pratiklerimizi daha kolay bir hale getiriyor. Bu tarz yapay zekalar; kullanıcıların alışveriş yapmasına, akıllı ev sistemlerini kullanmasına veya sevdiği bir şarkıyı anında dinlemesine olanak sağlıyor ve kesintisiz bir yapay zeka teknolojisiyle bulut tabanlı bilgi işlem kaynaklarını birleştiriyor.” şeklinde konuştu.

Karagözoğlu: Ülkemizi ve gençlerimizi geleceğin dijital dünyasına hazırlamak hedefiyle BTK olarak var gücümüzle çalışıyoruz.

Yapay zeka ve bulut bilişimin birlikte geleceğin teknolojisinin temellerini oluşturduğunu vurgulayan Karagözoğlu, “Bizler bu noktada bu teknolojilere adapte olmak ve üretimini sağlamak maksadıyla, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Gençlerimiz teknolojiyi sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten de bireyler olarak Türkiye’nin geleceğini şekillendirecekler. Yerli ve milli üretimin değerini ve gücünü kavrayan, bilim ve teknolojiye önem vermekten kaçınmayan bir gençlik, ülkemizi uluslararası arenada daha da ileriye taşıyacak.” ifadelerini kullandı.

Karagözoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, dijital çağın gerektirdiği siber güvenlik, büyük veri, yapay zeka ve blok zincir gibi yenilikçi teknolojilerde yapacağımız atılımlarla birlikte, ülkemizi "Dijital Türkiye" hedefine ulaştırmak için kararlıyız. Bu çalışmaların sonucunda, ülkemizi yüksek teknoloji üretim üssü haline getirmeyi hedefliyoruz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın ardından Bulut Bilişim ve Yapay Zeka Zirvesi kapsamında Huawei AR-GE Kodlama Maratonu’nda dereceye giren ilk 3 takıma ödülleri takdim edildi.

Fotoğraflar