Güvenli İnternet Tırı Öğrencilerle Buluşmaya Devam Ediyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren “Güvenli İnternet Tırı” Fevzi Özbey Ortaokulu öğrencileri ile buluştu.

Öğrencilere teknolojinin oluşturacağı fırsatları göstermek ve teknolojinin bilinçli, doğru, etkin ve güvenli kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Güvenli İnternet Tırı, Fevzi Özbey Ortaokulu öğrencileri tarafından büyük ilgi ve merakla karşılandı.

Öğrencilerin ilgisini çeken pek çok ileri düzey teknoloji alanının bulunduğu Güvenli İnternet Tırı, internet teknolojisi dünyası ile ilgili pek çok bilgi edinme fırsatının yanı sıra, çocuklar için eğlenceli vakit geçirme fırsatı da sunuyor.

Çok sayıda öğrencinin ziyaret ettiği tır, üç aşamadan oluşuyor.

Birinci aşamada, “Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü” bulunuyor. Bu gözlük VR gözlüklerin de ötesini kullananlara farklı bir mekandaymış hissi veriyor. Çocuklar; dağa tırmanma, lunapark oyunu ve basket atma gibi oyunları bu şekilde oynayarak deneyimliyorlar.

İkinci aşamada, öğrencilere internetin güvenli ve bilinçli kullanılmasına yönelik BTK uzmanları tarafından iki farklı oturumda seminerler veriliyor. Seminerde öğrencilere, internette bulunan zararlı içeriklerden nasıl korunacakları ve internet kullanırken kişisel verilerini neden korumaları gerektiği gibi önemli konularda bilgiler veriliyor. Sanal zorbalara karşı farkındalık oluşması için bilinçlendiriliyorlar. Aynı zamanda öğrencilere, internetin fırsatları ve riskleri gösteriliyor.

Üçüncü aşamada ise, 3D yazıcı ve robotik kodlama alanı bulunuyor. Öğrenciler, 3 boyutlu yazıcı teknolojisini görmüş oluyor ve mbot robotlarını hareket ettirmenin sevincini yaşıyorlar.

Öğrencilere ve çocuklara, yeni teknolojileri doğru bir şekilde tanıma imkânı sunmak için faaliyete geçirilen Güvenli İnternet Tırı, Türkiye genelinde okulları ziyaret etmeye devam edecek.