Kurul Başkanımız Karagözoğlu ve Kurul Üyeleri Operatör CEO’ları ile Biraraya Geldi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ile BTK Kurul Üyeleri; Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone CEO’ları ile bir araya geldi.

Kurum 2. Başkanı Selamettin Ermiş, Kurul Üyeleri Dr. Ahmet Kılıç, Hacı Adnan Cengiz, Nurettin Şar, Orhan Öğe ve Rıdvan Kahveci ile Kurul İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Yakup Afşin'in de katıldığı buluşma, oldukça verimli geçti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, 2. Başkan Selamettin Ermiş ve Kurul Üyeleriyle birlikte, ülkemizde hizmet veren 3 operatörün CEO’larını ziyaret etti ve Türkiye’nin 2020 yılında yerli ve millî olarak gerçekleştirilecek halka açık 5G testleri ile ilgili çalışmalar ve diğer faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Ziyarette, iletişim sektöründe Türkiye’nin geldiği noktanın çok önemli olduğuna değinen Karagözoğlu: "İletişim sektörünün düzenleyici ve denetleyici kurumu olan BTK olarak, operatörlerimizin görüşleri bizim için çok değerli. Karagözoğlu, “Ziyaret ile hem iletişim sektöründe yapabileceğimiz değişiklik ve yenilikleri, hem de tüm dünyanın heyecanla beklediği 5G ile ilgili çalışmaları görüşme fırsatı bulduk" dedi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine durmadan, koşar adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Karagözoğlu: "Operatörlerimiz 2020’de yapacağımız 5G testlerine tüm güçleriyle hazırlanıyorlar. 2020, ülkemizin haberleşme sektöründe ilklerin yılı olacak" şeklinde konuştu.

Fotoğraflar