TAYLAND DİJİTAL EKONOMİ VE TOPLUM BAKANI BTK’YI ZİYARET ETTİ

Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanı Dr. Pichet Durongkaveroj, BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’ı ziyaret etti. Bakan Durongkaveroj’a ziyaretinde, Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı ile Tayland'ın Ankara Büyük elçiliği yetkililerinden oluşan bir heyet eşlik etti.

Görüşmede BTK Başkanı Sayan, kurumun yapısı ve başlıca faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sayan, özellikle 4.5G yetkilendirmesi, 5G, veri merkezleri, güvenli internet, siber güvenlik ile ilgili olarak yapılan çalışmalar anlattı ve elektronik haberleşme sektörüne ilişkin güncel verileri paylaştı. Konuk Bakan Durongkaveroj da, Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığının yapısı, bağlı kuruluşlar ile dijital ekonomi, e-devlet gibi konularda yaptıkları çalışmalara değindi. Ayrıca, nesnelerin interneti, büyük veri, akıllı şehirler, kamu-özel sektör işbirliği gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

BTK’nın ikili işbirliği faaliyetleri kapsamında, Tayland Ulusal Yayıncılık ve Telekomünikasyon Komisyonu-NBTC ile 20 Kasım 2013 tarihinde Bangkok’da bir mutabakat zaptı imzalanmıştı. Mevcut mutabakat zaptının yanı sıra, iki ülke arasındaki diğer işbirliği imkânlarının ele alındığı görüşmede, ülkemiz ile Tayland’ın Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Konseyi adaylıkları da gündeme getirildi.

İkili görüşmenin ardından Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanı Dr. Pichet Durongkaveroj ve beraberindeki heyet, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi-USOM’u  ziyaret etti ve ziyaret esnasında heyete bir brifing verildi.