Ana içeriğe geç

Ahmet Hamdi ATALAY

1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesinde Siber Güvenlik alanında tamamladı.

Meslek hayatına 1985 yılında TELETAŞ Telekomünikasyon A.Ş.’de Ar-Ge Mühendisi olarak başladı. 1987 yılında NETAŞ Telekomünikasyon A.Ş.’ye geçen Atalay, Kalite Mühendisi olarak başladığı görevini ilerleyen yıllarda Mobil Haberleşme Teknolojileri Yöneticisi olarak sürdürdü.

2004-2009 yılları arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda Kurul Üyesi olarak görev yaptı.

2010-2015 yılları arasında PROBİL Bilişim Teknolojileri A.Ş.’de Genel Müdür, aynı dönemde NETAŞ Telekomünikasyon A.Ş. İcra Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

2015-2020 yılları arasında HAVELSAN A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

2011-2020 yılları arasında Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı olarak görev yapan Atalay; TOBB Yazılım Meclisi ve Telekomünikasyon Meclisi, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD), Türkiye Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Yönetim Kurulu ve İnternet Geliştirme Kurulu üyeliklerinde bulundu. Ayrıca çeşitli şirketlerde yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Millî Savunma Komisyonu Başkan Danışmanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Müşavirliği görevlerinin ardından, 26 Eylül 2024 tarihinde TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü olarak atandı.

Ahmet Hamdi Atalay, 4 Temmuz 2026 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

20 Aralık 2017
PAYLAŞ
Numara Taşınabilirliği
CİMER
5G ve Ötesi Beyaz Kitap
Güvenli Web
Güvenli İnternet Merkezi
İhbar Web