Bakan Yardımcısı Sayan: Bilişim Sektörü Yerli ve Milli Ürünlerle Sürdürülebilir Refah Kaynağı Haline Gelebilir

BThaber tarafından düzenlenen Bilişim 500 Ödül Töreni İstanbul’da gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da katıldı.

Bilişim dünyasının önemli isimlerinin katıldığı törenin açılışında konuşan Sayan, bilişim sektörünün geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Teknoloji alanında yaşanan hızlı dönüşümün günümüz dünyasını dönüştürmeye devam ettiğini belirten Sayan, “Bilişim sektörü, sadece iş dünyasını değil, aynı zamanda sosyal hayatımızı da dönüştürüyor ve bir arada daha güçlü bir toplum oluşturmamıza katkı sağlıyor. Bilişim sektöründeki profesyoneller olarak, sorumluluğumuzun ve etkimizin farkında olmalı ve teknolojinin insanlara nasıl değer kattığını asla unutmamalıyız.” dedi.

Bilişim sektörünün ülkemiz için sürdürülebilir bir refah kaynağı haline gelmesinin yerli ve milli ürünler ile mümkün olabileceğinin altını çizen Sayan, “Tüm şirketlerimizden, ürün geliştirme, pazarlama, hatta iş görüşmelerinde dahi, yerli ve milli ürün ekosistemine yapacağı katkıyı dikkate almalarını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın çizdiği Milli Teknoloji Hamlesi ve Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde hareket ederek hep birlikte ülkemizin bilişim altyapısının gelişmesine çok daha fazla katkı yapacağımıza inanıyorum.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.