Bakan Yardımcısı Sayan: Yarış Siber Âleme Kaydı

Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından 3'üncü Sektör Zirvesi düzenlendi. Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan yardımcısı da katıldı.

Programda Türkiye’nin siber güvenlikle ilgili yaptığı çalışmalardan bahseden Sayan, siber güvenliği en üst seviyede sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.

Dünyadaki yarışın siber âleme kaydığını dile getiren Sayan, "Saldırılar sanal silahlarla yapılıyor. Dolayısıyla siber güvenliği sağlamak demek milli güvenliği sağlamak demek. Bu noktadaki rehberimiz ise çok açık, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın çizdiği bir yol haritası olan Milli Teknoloji Hamlesi. Bize kazandırılan bu vizyonla her alanda yerli ve milli üretim çalışmalarımıza öncelik veriyoruz. Bilhassa siber güvenlik alanındaki yerli ve milli üretim ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Teknoloji dünyasının tamamı için bu söylediğim geçerli belki ama özellikle siber alanda yerli ve milli olma şiarından sapmak, evimizin, arabamızın anahtarını yoldan geçen hiç tanımadığımız birine emanet etmekle eşdeğer"

Bakan Yardımcısı Sayan: Siber Güvenlik Alanında Yerli ve Milli Üretim Çok Önemli

Siber güvenlik alanında yerli ve milli üretimin çok önemli olduğuna değinen Sayan, “Teknoloji dünyasının tamamı için bu söylediğim geçerli belki ama özellikle siber alanda yerli ve milli olma şiarından sapmak, evimizin arabamızın anahtarını yoldan geçen hiç tanımadığımız birine emanet etmekle eşdeğer. Bunun da altını bir kez daha çizmek istiyorum, Bu yüzdem siber çalışmalar konusunda oluşturulacak ekosisteme ziyadesiyle önem veriyorum” dedi.

Bunun için insan kaynağına yatırım yapmanın çok önemli olduğunu söyleyen Sayan, “Bu bağlamda, ülkemizin siber güvenlik alanında ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi, hususunda, toplumun her kesiminin siber güvenlik farkındalığını artırmaya, SOME ve sektörün diğer paydaşlarının yetkinliklerini donatmaya yönelik faaliyetler yapıyoruz. “Siber Yıldız” yarışmaları ve FETİH Siber Talimhane Projelerimizi bu kapsamda sıralayabiliriz. Bu projelerle, gençlere bilişimi sevdirerek ve genç yeteneklerimize ulaşarak, profesyonelleşme yolunda ilerlemelerine imkân sağlıyoruz” şeklinde konuştu.