Başkan Karagözoğlu: Teknoloji Üretebilen Donanımlı Kişilere İhtiyaç Var

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Huawei Türkiye iş birliğiyle Huawei Ar-Ge Buluşması yapıldı.

Programın açılışına katılan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, teknolojinin hayatımızı nasıl değiştirdiğine dikkat çekti.

Kurum olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Karagözoğlu, “Bizim, internet ile ilgili gelişmeleri takip etmek, sektörde yol gösterici olmak ve yeni politikalar üretmek için sürdürdüğümüz çalışmaların en değerli yönlerinden biri; çocuklarımızın dijital dünyayla kurdukları ilişkiye dair yaptığımız çalışmalar. Evlatlarımızın internetin avantajlarından etkin ve verimli şekilde faydalanmalarını sağlarken, onları risk ve tehditlerden korumanın çeşitli yollarını bulmak, öğretmek ayrıca güvende olmaları için çalışıyoruz” diye konuştu.

Gençlere kendilerini geliştirmeleri konusunda tavsiyeler veren Karagözoğlu, BTK Akademi’nin bu alanda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karagözoğlu, “Verilen eğitimlerin kamu işleyiş mantığının ötesinde Türkiye’nin en iyi eğitmenleri tarafından verilmesi ve talep eden bir öğrenci için kazanımların en üst düzeyde olması. Bunu da başardık. Şimdi 750 bin civarında olan öğrenci sayımızı yakın sürede artan eğitimlerimizle birlikte 1 milyona ulaştırmak için çalışıyoruz. Tabii ki buradaki asıl amacımız nicelikten daha ziyade nitelik. İstiyoruz ki eğitimlerimizden faydalanan her vatandaşımız bu işi çok ciddiye alsın ve eğitim aldığı alanda istihdam edilsin. Bu anlamda eğitimlerimizi tamamladıktan sonra istihdamı sağlanan öğrencilerimizin haberlerini aldığımızda çok mutlu oluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Teknoloji üretebilen donanımlı kişilere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Karagözoğlu, “İnternet, yazılım ve oyun şirketleri daha fazla yazılımcıya ihtiyaç duyuyor, geniş çaplı üretim yapan şirketler kendileri için üretim sistemleri tasarlayabilecek çalışanlar talep ediyor, hükümetler bile artık yüksek teknoloji tabanlı girişimlere daha çok destek veriyor. Tüm bunları karşılamanın yolu ise gelecek nesilleri bilgisayar bilimleri ve kodlamayla buluşturmaktan geçiyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Karagözoğlu: Teknolojiyi Tüketen Toplumlar Gelecekte Söz Sahibi Olamazlar

Teknolojiyi üreten değil de tüketen toplumların gelecekte söz sahibi olamayacaklarının altını çizen Karagözoğlu, teknolojinin olumsuz bir getirisi olan siber saldırılara da değindi, “Biz de bu savaşta galip gelmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kurumumuz çatısı altında faaliyet gösteren USOM ile 7/24 siber güvenliğimizi sağlamak adına teyakkuzdayız. Bunu yaparken de AVCI, AZAD, KASIRGA adlı, tamamen yerli ve milli olan yazılımlarımızı kullanıyoruz. Bu noktada ülke olarak yerli ve milli üretimi ne kadar önemsediğimizi yeniden dile getirmek istiyorum. Bizi yerli ve milli üretimde ileriye taşıyacak olan güç ise yüreğinde bu ülke için çalışma azmi taşıyan gençlerimiz. Unutmayın! Sizin elde ettiğiniz her başarı, düşüncelerinize yön verecek, düşünceleriniz de Türkiye’nin geleceğine yön verecektir. Bu noktada bizlere düşen görev ise sizin bu düşüncelerinizi ve fikirlerinizi destekleyerek, yapacağınız çalışmaların önünü açmak olacaktır. Bu konuda elimizden geleni yaptığımıza dair hiçbir şüpheniz olmasın” sözleriyle konuşmasını noktaladı.