Başkan Karagözoğlu: Bilgi Paylaştıkça Değer Kazanır

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen, “BTK Akademi Kariyer Zirvesi 2022” etkinliği kapsamında, “E-Ticaret Firmaları Genel Müdürleri ile Başarı Hikayeleri Oturumu” düzenlendi. Panele moderatörlük yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, gençlere kariyer inşası yolunda önemli tavsiyelerde bulundu.

BTK Akademi tarafından kariyerlerinin başında olan gençleri; doğru kariyer planlaması oluşturmak ve kariyer hedeflerine ulaşmakta rehber olmak üzere Türkiye’nin önde gelen firmalarının temsilcileriyle buluşturan etkinlik, “Başarı Hikayeleri Oturumu” ile devam etti. Oturumun moderatörlüğünü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu yönetti.

Kendi kişisel hayat deneyimlerinden ve kariyer yolcuğundan bahseden Karagözoğlu, yaşadığı her deneyimi kendisine bir kazanç olarak eklediğini belirtti. Karagözoğlu, “Bugün burada konuşan konuşmacıların ve kendinizin yaşadığı her deneyimi, yarın önünüze çıkacakmış gibi sahiplenmeniz gerekiyor” ifadelerinde bulunarak, yaşanan olumlu veya olumsuz her olayın gelecekteki yapılan seçimleri etkileyeceği açıklamasında bulundu.

Oturuma katılan gençlere kendi öğrencilik hayatına atıfta bulunarak tavsiyeler veren Başkan Karagözoğlu, üniversite yıllarında yeni içerikler üretmeye meraklı olduğunu ve pek çok alternatif yol kullanarak farklı projeler geliştirmeyi deneyimlediğini söyledi. Daha sonra iş hayatına atıldığından bahseden Karagözoğlu, yükseldiği her basamakta öğrenmeye fazlasıyla açık olduğunu dile getirip, çalıştığı her kurumda yeni bilgiler öğrenip kendini geliştirmeye özen gösterdiğini belirtti.

Bilgiye ulaşmak ve geliştirmek için paylaşmanın önemine dikkat çeken Karagözoğlu, “Bilgi paylaştıkça değer kazanır. Bu nedenle bilginin paylaşılacağı zemini oluşturmak için yeni içerikler üretmeye meraklı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Günümüz dünyasında teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Başkan Karagözoğlu, yeni teknolojilerin kullanımında cesur olunması durumunda çok daha donanımlı ekiplerin yetiştirebileceğini ifade etti.

Elde edilen her başarının ve ulaşılan her kapasitenin bir geçmişi olduğunu belirten Karagözoğlu, kariyer hedeflerini gerçekleştirme konusunda özverili olunması gerektiğini söyledi. Kariyer planlamasının her aşamasında kişinin kendine yeni hedefler koyması gerektiğini ifade eden Karagözoğlu, “Şu an bulunduğunuz her yer sizin için bir basamak, sizler kendinize bu yerlerde bir şeyler katacaksınız ve sonraki aşamaya geçeceksiniz” dedi.

Kendi ekibindeki her kişiyi bir değer olarak gördüğünü belirten Başkan Karagözoğlu, yöneticilik hayatının her bölümünde mevcut ekibini geliştirmeyi ve daha üst seviyelere çıkmalarını sağlamayı amaçladığını dile getirdi.

Günümüz dünyasında farklı diller öğrenmenin bilgiye ulaşma konusunda son derece etkili olduğunu belirten Karagözoğlu, BTK olarak, gençlerin dil bariyerlerini aşması motivasyonu ile BTK Akademi’yi kurduklarını ve bu sayede Türkçe kaynak oluşturmaya başladıkları açıklamalarında bulundu.

Başkan Karagözoğlu moderatörlüğünde yapılan oturuma; Hepsiburada Finansal Genel Müdürü Erkin Aydın, N11 Genel Müdürü Nihal Dindar Akın ve Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin katıldı.

BTK Akademi Kariyer Zirvesi 2022 kapsamında düzenlenen oturum, soru-cevap etkinliği ile son buldu.