Başkan Karagözoğlu: Dijital Dönüşüm Alanında Yaz Kampları Düzenliyoruz

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu TRT Haber’e konuk oldu.


BTK Akademi tarafından düzenlenen çevrimiçi ve yüz yüze eğitim programlarından bahsedilen haberde, “Bilginin Adresi sloganıyla yola çıkan BTK Akademi, çevrimiçi eğitimlerin yanı sıra gerçekleştirdiği sınıf içi eğitimlerle de bilgi teknolojileri sektörüne yönelik konularda eğitim almak isteyen her kesimin mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çeşitli eğitimler düzenlemektedir" ifadeleri yer aldı.


BTK Akademi portalı hakkında bilgilerde verilen haberde, Eğitim portalında kayıtlı 949.327 kullanıcısı bulunmaktadır. BTK Akademi portalında 8 ana kategori altında 206 konu başlığında, toplam 103.125 dakika çevrimiçi eğitim bulunmaktadır.” denildi.


Haberde konuşan Başkan Karagözoğlu, "Biz bu eğitimlere ulaşmakta zorluk çekiyorduk. Eğitimleri veren kişi sayısı çok azdı. Ulaşmak istediğinizde de çok yüksek maliyetlerle eğitim veriliyordu. Bugün BTK Akademi tarafından verilen eğitimlerin tamamı ücretsiz ve istihdam anlamında da karşılığı var" dedi. Yerli ve Milli yazılım konusuna da değinen Karagözoğlu, "Milli teknoloji hamlesinin bir parçası olmak isteyen tüm gençlerimizi BTK Akademi'de tamamen ücretsiz olan bu eğitimlere katılmalarına, kendilerine katma değer sunmalarına ve ülkemizin geleceğini inşa eden gençler olmaya davet ediyorum" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.