Bilişim Sektörünün Başarılı Şirketleri Ödüllendirildi

Türkiye’de bilişim sektörünün nabzını tutan BT Haber’in düzenlediği “Bilişim 500 Ödülleri 2022 Yılı Töreni” kamu ve özel sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’de bilişim sektörünün nabzını tutan  “Bilişim 500 Ödülleri” İstanbul’da gerçekleşen organizasyonla sahiplerini buldu. Ödül töreninde açılış konuşması yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BT Haberin gerçekleştirdiği Bilişim 500 etkinliklerini bilişim şirketleri için bir motivasyon kaynağı olarak gördüklerini açıkladı. Sayan, “Eminim ki Bilişim 500 etkinlikleri, bir çok bilişim şirketimiz için bir motivasyon kaynağı durumunda. Ben şahsım ve Bakanlığım adına ilk 500’de yer alan bilişim şirketlerini ve ilk 500 listesinde olmasalar da bu sektörde önemli çalışmalar yapan, Türkiye’mizin bilişim sektörünün geleceğine katkı sağlayan tüm şirketlerimizi tebrik ediyorum.” İfadeleriyle sözlerine başladı.

Bilişim sektörünün yalnızca kendi alanında değil diğer sektörler içinde büyük bir öneme sahip olduğundan bahseden Sayan, “Sektörümüzde faaliyet gösteren sizler toplumsal refah ve ekonomik verimliliğin anahtarı konumundasınız. Bilgi ve iletişim teknolojileri her sektörü değiştiriyor, dönüştürüyor. Bilişim şirketlerimizin gücü, diğer sektörlerin de gücüne güç katıyor.” şeklinde konuştu.

“Yazılım alanında yetenekli insan kaynağımızla çok daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum.”

Bilgi ve iletişim sektörünün ülkemizde ki pazar payı hakkında da bilgiler paylaşan Bakan Yardımcısı Sayan, “ Ülkemizde ise 2017-2021 yılları arasında TL bazında yıllık ortalama %23 büyüme ile 2021 yılında bilgi ve iletişim teknolojileri pazar büyüklüğü 266 milyar TL’ye (29,9 milyar USD) yaklaştı. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü ihracatı ise 2017-2021 yılları arasında TL bazında yıllık ortalama %14 büyüme ile 2021 yılında yaklaşık 17,5 milyar liraya ulaşmış (1.964 milyon USD) olup, burada en büyük payı yaklaşık %85 oranıyla yazılım sektörü almış görünüyor. Ülkemizde yazılım alanında yetenekli insan kaynağımızla çok daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum.” dedi.

Bakan Yardımcısı Sayan: 5G’ye yerli ve milli ürünlerimizle geçmeyi hedefliyoruz.

Teknolojik yeniliklerin uygulanmasında bilişim altyapılarının olmazsa olmaz konumda olduğunun altını çizen Sayan, “Yerli ve milli çalışmalarımızı Bakanlık ve BTK olarak işbirliği içerisinde azimle, kararlılıkla yürütüyoruz. Pandeminin getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen 5G’ye giden yolda gece gündüz demeden çalışan kıymetli sektör temsilcileri, kamu ve özel sektörümüzle birlikte   Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Projesinin önemli bir aşamasını 23 Haziran 2021 tarihinde tamamladık. Ürünlerin Ar-Ge süreçleri tamamlandı, prototipleri hazırlandı, şimdi ürünlerin ticari birer ürün olarak kullanılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Projenin ikinci fazında da inşallah yerli ürünlerin üretimleri gerçekleşecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ve tüm paydaşlarımızın katkısı ile yerli ve milli 5G üretim faaliyetlerimizin somut çıktılarını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Dijital dönüşüm yolunda etkin ve sağlıklı işleyen bir girişim ekosistemi oluşturma konusunda tüm paydaşların işbirliğinin önemli olduğunu belirten Sayan, “Başarılarıyla göğsümüzü kabartan yenilikçi şirketlerimizi tüm kalbimle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bilişim sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan Bilişim 500’e emek veren BT Haber’e ve tüm paydaşlara teşekkür ediyor, ödüle layık görülen şirketlerimizi gönülden kutluyorum. Listede yer alan, almayan sektörümüze emek veren, her bir şirketimize şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.