Başkan Karagözoğlu HackerCamp Siber Güvenlik Kampı’na Katıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Rami Kütüphanesi ev sahipliğinde BTK Akademi tarafından düzenlenen HackerCamp Siber Güvenlik Kampı'na katıldı.

Siber güvenlik alanında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Karagözoğlu, bilişim teknolojilerinin giderek güçlenmesiyle birlikte bireylerin, şirketlerin, kritik altyapıların ve devletlerin siber saldırganların hedefi haline geldiğini belirtti.

Karagözoğlu, “Günümüzde tüm dijital iletişim araçlarını ve hizmetlerini kapsayan siber ekosistem, güvenlik konusunda hepimizi daha fazla çalışmaya zorluyor. Ama bu bizim için tabiri caizse tatlı bir zorlanma. Çünkü “bir insanın, bir insana verebileceği en güzel ve en kıymetli hazine güvendir” ifadesi, artık sadece insan ilişkilerinde değil dijital ortamda da büyük bir önem arz ediyor. Vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza, güvenli bir ortam sunabilmek kurum olarak bizim için büyük bir gurur.” açıklamasında bulundu.

Siber saldırganların hedefinin sadece iletişim altyapısını durdurmak değil aynı zamanda kritik sistemleri hedef alarak sosyal yaşamı da tehdit etmek olduğunu vurgulayan Karagözoğlu, “Bizler, siber güvenlik konusunu ulusal bir güvenlik meselesi olarak görüyoruz.  Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu olarak, siber güvenlik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamak ve büyütmek için pek çok çalışma yürütüyoruz. Kurumumuz bünyesinde kurulan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ve Siber Olaylara Müdahale Ekipleri (SOME) ile gece ve gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Karagözoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı hedefleri kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Teknoloji Hamlesi yolunda çizdiği rotaya bağlı olarak; tamamen iç kaynağımızla yerli ve milli olarak geliştirilen AVCI, AZAD, KASIRGA, ATMACA ve KULE projelerimiz ile siber sahamızdayız. Yaptığımız tüm bu çalışmalar neticesinde, siber suçlara ve suçlulara asla geçit vermedik, vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

İnsan kaynağına yapılan yatırımın, en değerli yatırım olduğunun altını çizen Başkan Karagözoğlu, “Ülkemizin dört bir yanında, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere, talep eden herkese ulaşmak amacıyla kurumumuz çatısı altında kurulan BTK Akademi’nin kullanıcı sayısının, 1 milyon 800 bini aşmış olmasının gururunu yaşıyoruz. BTK Akademi bünyesinde yapılan programlarla, alanında uzman iç eğitmenlerimizin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ile ulusal ve uluslararası diğer tüm paydaşlarımızın iş birliği ve katkılarıyla, sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde ihtiyaç duyan herkese ulaşıyoruz.” sözleriyle siber alandaki eğitim çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. 

Konuşmaların ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında “Kütüphanelerde Bilgi Teknolojileri Eğitimleri” protokolü imzalandı.