BTK BAŞKANI SAYAN ITU KONSEY TOPLANTISINA KATILDI

30.5.2017

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Konseyi’nin 15 Mayıs 2017 tarihinde Cenevre’de gerçekleştirilen toplantısına katıldı.

Toplantıda; bilgi ve iletişim teknolojileri alanında gündemde olan konular görüşüldü, Konsey Çalışma Grupları’nın raporları değerlendirildi, ilgili Konsey Çözüm Kararları gözden geçirildi, ITU konferanslarında alınan kararların uygulanmasına ilişkin hususlarda görüşmeler yapıldı, Birlik’in 2018-2021 dönemine yönelik iş planı ele alınarak iki yıllık bütçesi oluşturuldu. 

2017 Konsey toplantısında BTK da Kurul Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan başkanlığında bir heyet ile temsil edildi. Kurul Başkanı Dr. Sayan, 22 Mayıs 2017 tarihinde ITU Genel Sekreteri Houlin Zhao tarafından verilen yemeğe de iştirak etti.

ITU üyesi ülkelerin %25’ini oluşturan 48 üyeden oluşan Konsey’de ülkemiz Batı Avrupa Bölgesi’ni temsil eden 8 üye arasında yer alıyor. Kuruluşundan bugüne ITU üyesi olan ülkemiz, ilk olarak 2002 yılında Marakeş’te yapılan Tam Yetkili Temsilciler Konferansı’nda Avrupa Bölgesinden (B Bölgesi) ITU Konsey üyesi olarak seçildi. 2006, 2010 ve 2014 yıllarında yapılan Tam Yetkili Temsilciler Konferansları’nda da Konsey üyeliğine seçilen ülkemiz 4 dönemdir ITU’nun yönetiminde söz sahibi olmayı sürdürüyor.

DÜNYA TELEKOMÜNİKASYON VE BİLGİ TOPLUMU GÜNÜ KUTLANDI

1865 yılında kurulan ITU’nun kuruluş yıldönümü olan 17 Mayıs günü her yıl Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü olarak kutlanmaktadır. 2016 Konsey’inde alınan karar çerçevesinde bu yıl “Büyük Etki İçin Büyük Veri - Big Data for Big Impact,” teması ile kutlanan Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü etkinlikleri kapsamında Konsey 2017 toplantısı esnasında bir panel düzenlenmiştir.

Öte yandan Konsey 2017, Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü’nün 2018 yılında  “Yapay Zeka’nın Herkesin Yararına Kullanımını Sağlamak - Enabling the positive use of Artificial Intelligence for all” teması ile kutlanmasını karara bağlamıştır.