BTK, İFTARDA SEKTÖRLE BULUŞTU

1.6.2017

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Deneyim Merkezi’nde düzenlenen iftar programında konuşan BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, katılımcıların kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği mübarek Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ederek bayrama da sağlıkla ulaşmak temennisinde bulundu.

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, geçtiğimiz günlerde merkez binasında açılışını gerçekleştirdiği Deneyim Merkezi'nde siyasilerin, bilişim sektörünün ve basının bulunduğu bir iftar programı düzenledi.

 

Mübarek Ramazan ayının maneviyatı ile çağımızın ruhundan bir parça yansıtan Deneyim Merkezi’nin atmosferini birleştiren iftar davetine Kurul Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve kurum çalışanlarının yanı sıra UDHB Müsteşar Yardımcıları Galip Zerey, Şaban Atlas, Orhan Birdal ile RTÜK, HAVELSAN, ASELSAN yetkilileri ve operatörlerin CEO’ları da katıldı. BTK Merkez Yerleşkesi Ana Salonda gerçekleşen iftar programı, kurum başkanımız Dr. Ömer Fatih Sayan’ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

 

Konuşmasına bütün insanlığa doğru yolda kılavuz olan kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği mübarek Ramazan-ı Şerif’i tebrik ederek başlayan Sayan “Sözlerime, hem siyasi hem de tarihî yönden bir dönüm noktası olan İstanbul’un Fethi’nin 564. yıl dönümünü kutlayarak bu vesile ile makamı şehit, mekânı cennet olan atalarımızı, Mehmetçiklerimizi rahmetle ve minnetle anarak başlamak istiyorum. Ruhları şâd olsun. Onların canlarını verdiği bu topraklarda birer hür insan olarak yaşıyoruz.” diyerek devam etti.

 

İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ DOMİNANT SEKTÖRÜMÜZ

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak iletişim teknolojilerinin bütün sektörleri etkileyen dominant bir faktör olarak ülkemizin güvenliğinde önemli yer tuttuğunu ve Türkiye’de havzası en geniş sektörlerin başında geldiğini belirten Sayan “Bu kritik bilginin farkındalığı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sadece son birkaç ayda, içerisinde bulunduğumuz yeni yerleşkemizde birçok etkinlik gerçekleştirdik.

- Güvenli İnternet Merkezi açılışımızı yaptık,

- Yine Güvenli İnternet alanında ortaokul ve liseli gençlerimiz arasında “çek-gönder” video yarışmasını ve ödül törenini gerçekleştirdik. Gençlerimizi burada Sayın Bakanımızın da teşrifleri ile ağırlamak oldukça keyifli oldu.

- Siber Yıldız yarışmamızın startını burada verdik. 27 binden fazla gencimiz müracaat etti. 10 binden fazlası ile online yarıştık. Doğrusu göğsümüzü kabarttılar. Siber Güvenlik alanındaki çağrımız dalga dalga yayıldı. Bizden sonra birçok kurum da bu alanda gençlerimize yönelik çeşitli etkinlikler yapmaya başladı. Hem kamuoyu hem de ciddi bir farkındalık oluşturmanın haklı sevincini yaşadık.

- Siber Yıldız yarışmasının ödül törenini de anmamız gerekir. Sayın Bakanımızın teşrif ettiği etkinliğimizde siber güvenlik alanında “BEN DE VARIM!” diyen gençlerimizle kucaklaştık. Birlikte yola çıktık. Bazıları bizimle beraber çalışmaya başladı. Bir taraftan da çeşitli vesilelerle eğitimlerine katkıda bulunmaya devam ediyoruz.” dedi.

 

YERLİ VE MİLLÎ ÜRETİMİ ÖNCELİYORUZ

 

Hacktrick, Esafe, Locard etkinliklerini de hatırlatan Sayan sözlerine şöyle devam etti:

“-Yine ‘5G’ye giden yolda Otomotiv Çalıştayı’mızın çok renkli ve başlangıç niteliğinde işlerden olduğunu düşünüyorum. Akıllı otomobilleri başlangıç seviyesinde test etme imkânı da bulmuş olduk.

- Hem Kurum hem de şahsi olarak yerli ve millî üretimi önceliyoruz. Donanım ve yazılımdaki kritik noktalarda özellikle üretim yapmamızın teşvikçisi, destekçisi ve takipçisiyiz. Bu bağlamda elektronik haberleşme sektörü kümelenme toplantısının, önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.”

 

BTK USOM ÜLKEMİZİN SİBER SALDIRIDAN ZARARSIZ ÇIKMASINI SAĞLADI

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın disiplinize ettiği 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalara devam ettiklerini, bu emeklerin önümüzdeki yılları aydınlatacağını ve bu ülkenin önünü açacağını belirten Sayan, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Dünya’yı kasıp kavuran, ekonomik kayıplara sebebiyet veren ve bazı ülkelerde bürokratik işleyişi tamamen durduran “WannaCry” virüsü bütün dünyada bir hastalık misali yayıldı. Bu krizi Türkiye, zarar görmeden atlattı. USOM’daki arkadaşlarımızın dikkati, disiplinli çalışması burada belirleyici oldu. Büyük zarar ve ziyanların önüne geçildi. Bunun da kurumumuz ve USOM’un çalışmaları adına çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi ve bayrama da sağlıkla ulaşmayı dileyerek sözlerine son verdi.

 

ZEREY: BURADA OLMAK AYRI BİR MUTLULUK


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey iftar programındaki konuşmasında davetten ötürü memnuniyetini dile getirdi ve şunları söyledi:

“Kurul üyeliği ve ikinci başkanlık görevlerinde bulunduğum BTK’nin merkez binasının yapılışını en baştan beri bildiğimden benim için çok önemli. Dolayısıyla burada olmak benim için ayrı bir mutluluk. BTK Başkanı’mıza bizleri davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum, başarılar diliyorum. Hayırlısıyla hep beraber Ramazan Bayramı’na ulaşmamızı diliyorum.”

 

Ayrıca iftar davetine katılan çocuklar da unutulmadı. Oyun alanı ve sinema salonu da çocukların hizmetindeydi.