BTK/TÜRKİYE İLE CITRA/KUVEYT ARASINDA MUTABAKAT İMZALANDI

14.9.2017

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Kuveyt Devleti Bilgi Teknolojileri ve iletişim Düzenleme Kurumu (Communications and Information Technology Regulatory  Authority- CITRA) arasında Mutabakat Zaptı imzalandı.


Başbakan Binali Yıldırım ile Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah’ın Çankaya Köşkü'ndeki baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından Mutabakat Zaptı, BTK Başkanı Sayın Dr. Ömer Fatih Sayan ve Kuveyt Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Khalid Sulaiman AL JARALLAH tarafından imzalandı.


Söz konusu zaptın amacı, “Türkiye ile Kuveyt arasındaki iş birliği faaliyetleri kapsamında, iki ülkenin bilgi ve tecrübelerini birbiriyle paylaşması; eşitlik ve karşılıklı fayda temelinde dostluk ilişkilerini daha da geliştirmesi” olarak açıklandı.


Mutabakatta yer alan iş birliği alanları; telekomünikasyon pazarlarının düzenlenmesi; bilgi teknolojilerinin kullanımının düzenlenmesi ve uygulamaları; karşılıklı mutabık kalınacak diğer hususlar şeklinde sıralandı. Bu alanlar dâhilinde, iş birliğinin yürütüleceği hususlar ise bilgi ve dokümanların değişimi; uzman değişimi; ikili istişareler; ortak olarak teknik çalıştaylar, seminerler, çalışma ziyaretleri ve eğitim programları düzenlenmesi; elektronik haberleşme düzenlemeleri alanında en iyi uygulama örneklerinin paylaşılması; telekomünikasyon hizmetleri ve teknolojilerinde uzman ziyaretleri ve ortak çalışma grupları; taraflarca uygun olarak değerlendirilebilecek diğer iş birliği şekilleri olarak yer aldı.


İmza töreninin ardından BTK Başkanı Sayın Dr. Ömer Fatih Sayan, resmi Twitter hesabından “İletişimin geleceği, eşitlik ve karşılıklı faydaya dayalı işbirlikleri ile şekillenecek. CITRA/Kuveyt-BTK/Türkiye olarak mutabakat imzaladık.” şeklinde açıklamada bulundu.


Törende ayrıca, iki ülke arasında; Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Kuveyt Devleti Milli Muhafız Komutanlığı Personelinin Eğitim ve Öğretimi Alanında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında İş birliği Protokolü; Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Otoritesi ile Kuveyt Devleti Sivil Havacılık Otoritesi Arasında Mutabakat Zaptı; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Gençlik Alanında İş birliği Anlaşması; Türkiye Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi Başkanlığı ile Kuveyt Devleti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirilmesi Ulusal Fonu Arasında Mutabakat Zaptı; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Gelir ve Servet Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önlenme Anlaşmasını Tadil Eden Protokol. olmak üzere beş anlaşma daha imzalandı.