Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü Kutlu Olsun

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı.

29 Ekim Türk milletinin tarih sahnesinde tüm gücünü dünyaya haykırdığı bir gündür. Büyük bir gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünde de Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişini ve bu topraklar üzerinde söylenecek sözlerinin bitmediğini bir kez daha görüyoruz. Zira bu topraklar üzerinde söz söyleme hakkı 600 yıl dünyaya hükmetmiş bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimize ve aziz milletimize aittir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan bu kutsal emaneti, dünyanın sayılı devletleri arasında yükseltmek ilkesinden bir an bile vazgeçmedik.

Her yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı için koyduğumuz hedeflere bir adım daha yaklaşarak yol almaya devam ediyoruz. Şüphesiz ki bu adımları güçlü kılan yüce Türk milletinin kararlı ve azimli duruşudur. Milletimizin irfanı sayesinde Türkiye, sadece kendi coğrafyasında değil, tüm dünyada saygın, caydırıcı ve güçlü olmaya devam etmektedir. Bu gücün temelinde hiç şüphesiz sarsılmaz bir inanç vardır.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet bırakan aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü maddî ve manevî fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor ve Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.