GENİŞBANT HİZMETLERİNDE GÜNCEL DÜZENLEMELER ÇALIŞTAYI BTK’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10.10.2017

Genişbant Hizmetlerinde Güncel Düzenlemeler Çalıştayı, BTK Merkez Binasında gerçekleştirildi.

 

Sektörel Rekabet Dairesi Başkanlığı çalışmaları kapsamında 03 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen çalıştaya, Sektörel Rekabet Dairesi Başkanı Müberra Oğuz, Erişim Ve Tarifeler Dairesi Başkanı Serhat Erkoç, Cullen International Şirketi Direktörü Philippe Defraıgne ve BTK uzmanları katıldı.

 

Genişbant Hizmetlerinde Güncel Düzenlemeler Çalıştayı’nda, Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Kuzey Afrika çapında telekomünikasyon, medya, dijital ekonomi, posta düzenlemeleri ve rekabet hukuku konularında faaliyetlerini sürdüren ve bağımsız bir düzenleyici araştırma şirketi olan Cullen International şirketi Direktörü Philippe Defraıgne’de bir konuşma yaptı.

 

Çalıştayda; toptan genişbant ürünlerinin olması gereken özellikleri dikkate alınarak özellikle ilgili pazarlar kapsamında yer alabilecek Katman-2 ve Katman-3 seviyesindeki ürünler; maliyet esaslılık yükümlülüğüne alternatif olarak ekonomik tekrarlanabilirlik testleri gibi konularda sunumlar yapıldı. Ülkemiz pazar koşulları çerçevesinde AB uygulamalarının ülkemiz pazarlarına aktarılması ve uygulamalara paralel düzenlemelerin benimsenmesi yolunda gerçekleştirilen çalıştayın önemli birer kazanım olduğu değerlendirilmektedir.