“Oyunumu Kodluyorum” Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ankara Cebeci Ortaokulu tarafından düzenlenen “Oyunumu Kodluyorum” Yarışması’nın kazananları BTK’da düzenlenen ödül töreninde sahiplerine verildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun da desteklediği yarışmanın ödül törenine Ankara Valisi Vasip Şahin, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Cebeci Ortaokulu Müdürü Murat Tekçe, BTK Kurum Başkan Yardımcısı Gazali Çiçek, yarışmaya katılan öğrenciler ve velileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Vali Vasip Şahin, yarışmanın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eskiden çocukların kendi oyuncaklarını kendilerinin ürettiğini hatırlatan Şahin, “Şimdi bu hazzı bilmeyen bir neslin yetiştiği endişesini taşıyordum. Ancak bu yarışmada görüyorum ki yine kendi oyununu üretebilen bir nesil var. Buradaki fark üretimi teknoloji kullanarak yapmaları. Bu nedenle programdan çok memnun olduğumu ifade etmek isterim. Geleneksele yeniden bir dönüş olduğunu görmek beni mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Cebeci Ortaokulu Müdürü Murat Tekçe ise amaçlarını, öğrencilerin yazılım üretmelerini ve ülkemizin bu pazardan pay almasını sağlamak şeklinde açıkladı.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere plaket ve ödülleri protokol üyeleri tarafından teslim edildi.


Fotoğraflar