WEEKENG 2019 'Hafta sonu Teknoloji Zirvesi İstanbul da Düzenlendi

WEEKENG 2019 “Hafta Sonu Teknoloji Zirvesi”, teknoloji dünyasının profesyonelleri ile teknoloji sevenleri buluşturdu.

WEEKENG 2019 Teknoloji Zirvesi'nde konuşan BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, " Aldığımız kurul kararıyla eSIM'ler konusunda operatörlerimiz önümüzdeki yıl şubat ayına doğru düzenlemeyi yapmış olacaklar. eSIM teknolojisi, 2020 itibariyle Türkiye'de de kullanılabilir hale geliyor olacak" dedi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yeni Nesil ARGE Kulübü, Bilişim Teknolojileri Kulübü ve IEEE Öğrenci Kulübü tarafından bu yıl ilki düzenlenen WEEKENG 2019 'Hafta sonu Teknoloji Zirvesi', teknoloji dünyasının profesyonelleri ile teknoloji sevenleri buluşturdu. Zirvede yapay zeka, endüstri 4.0, 5G haberleşme, blok zincir, otonom veri tabanı, 3D organ modelleme, moleküler görüntüleme dijital dönüşüm unsurları farklı yönleriyle ele alındı.  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun da katıldığı zirvede, Türkiye’nin mobil iletişimde 5G’ye geçiş süreci ve cep telefonu teknolojileri konuşuldu. Karagözoğlu,  2020 yılında Türkiye'nin eSIM teknolojisine hazır hale geleceğini açıkladı.

BTK Başkanı Karagözoğlu: Alt Yapımız 2020 Yılına Hazır

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, zirve öncesi Demirören Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. SIM kartsız telefonlarla çok yakında karşılaşılacağını dile getiren Karagözoğlu, "BTK olarak aldığımız kurul kararıyla eSIM'ler konusunda operatörlerimiz önümüzdeki yıl Şubat ayına doğru düzenlemeyi yapmış olacaklar. eSIM teknolojisi 2020 itibariyle Türkiye'de de kullanılabilir hale geliyor olacak" dedi.

Elektronik SIM olarak tanımlanan, eSIM uygulamasının detaylarını anlatan Karagözoğlu, "Kullanıcı telefonuna bir profil yükleyecek. Böylelikle operatör değişikliği yapmak istediğiniz zaman herhangi bir fiziksel SIM kart değişikliği yapmaksızın, elektronik SIM üzerinde, ilgili operatör üzerinden hizmet almaya başlanabilecek. Türkiye'de ithal etmeye başladığımız bir takım ürünlerde şu anda eSIM teknolojisi zaten gelmeye başladı. Türkiye'de de ilgili cihazlarda hem fiziksel hem de eSIM teknolojisi mevcut" diye konuştu.