Yetim ve Muhacir Çocuklar BTK’da Ağırlandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Misafir Derneği aracılığıyla ve Türk Telekom’un katkılarıyla düzenlenen iftar programında muhacir ve yetim çocukları ağırladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen iftara, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Başkan Dr. Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, Misafir Derneği Yöneticisi Uğur Eleman, Suriyeli, Filistinli, Afrikalı, Türkmen yetim çocuklar, kurum çalışanları ve davetliler katıldı.

Konuşmasına böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Dr. Ömer Fatih Sayan, “Ramazan'ın birlik beraberlik ruhunu hissettiğimiz bu iftar programında hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün insanlığa doğru yolda kılavuz olan kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği mübarek Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyor ve feyzine nail olabilmeyi diliyorum. Büyük bir kısmını geride bıraktığımız bu kutlu ayın, Kadir gecesinin ülkemiz ve milletimize hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Ramazan Bayramı’na sağlık ve sıhhat içinde ulaşma temennisinde bulunan Sayan, “İslam coğrafyasında zulüm altında bu günleri geçirmek zorunda olan Müslüman kardeşlerimize de Cenab-ı Haktan yardım diliyorum. Filistin, Suriye ve Afrika gibi ülkelerden gelen muhacir ve yetim kardeşlerimin burada bulunmalarından duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Sizlerle burada iftar yapmak bizim için çok kıymetli. Ülkelerinizde yaşanan o zor şartlardan bizim ülkemize sığındınız. Burada sizin rahat ve güvenli bir hayat yaşamanız bizim için çok önemli. Sizler ülkemize Cenab-ı Allah'ın birer emanetisiniz. Kendi çocuklarımızdan ayrı olmadığınızı bilmenizi ve bunun güvenini, huzurunu yaşamanızı temin ederim” ifadelerini kullandı.

Böyle bir programın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Misafir Derneği Başkanı Uğur Eleman ise “Hicret medeniyetinin en önemli temsilcilerinden biriyiz. Tüm dünyada aranan muhabbet, sevgi ve kardeşliği Anadolu’dan başka yerde bulamazsınız. 5 milyonun üzerinde muhacir sevgi ve muhabbetle Anadolu’da yaşıyoruz” dedi.

Çocukların geleceğin en önemli teminatı olduğuna dikkat çeken Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da, “Geleceğimizin planlandığı bir yerdeyiz. Bize düşen onların değerini yükseltmek. Değişimi yönetirsek geleceği yönetmiş oluruz. Burası da geleceğe yön veren bir kurum. Tüm dünyada öksüz ve yetim çocukların olmaması için daha çok çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından çocuklara laptop, bisiklet ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Yüzden fazla muhacir çocuk programdan neşe içerisinde ayrıldı.

Fotoğraflar