BTK Akademi Kariyer Zirvesi 2022 Başladı

Telekomünikasyon, savunma sanayi ve e-ticaret sektörünün lider ve uzman isimlerinin tecrübe ve bilgi birikimlerini aktarması için düzenlenen Kariyer Zirvesi önemli isimleri bir araya getirdi. İki gün sürecek zirvenin açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan yaptı. Bakan Yardımcısı Sayan, “Türkiye, artık bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe her geçen gün daha da ivmelenen büyüme hızıyla ağırlıklı olarak yazılım üreten, ihraç eden ve bundan ihracat geliri elde eden bir ülke konumunda” olduğunu söyledi. Sayan, “Yazılım konusunda her geçen gün hedef büyütüyor, kendimizi daha da geliştiriyor, en üst lige çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Sayan: BTK Akademi Bizim Gurur Kaynağımız

Çok sayıda gencimize kodlama, programlama, yazılım konularında hem merkez kampüsümüzde yüz yüze hem de buradaki eğitimlere ulaşamayanlar için online olarak sunduğumuz ücretsiz eğitimlerle “BTK Akademi” bizim gurur kaynağımız şeklinde konuşan Sayan, “Bugün 2017 yılında öncülük ederek büyük bir heyecan ve hevesle kurduğumuz ve tüm sektör paydaşlarıyla interaktif bir şekilde bilgi ve deneyim paylaşımı yapılması yönünde önemli faaliyetler yürüten BTK Akademi’nin bir milyonunun üzerinde kullanıcıya erişmesinin de gururunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

Bakan Yardımcısı Sayan: Yapay Zekâ Yazılımları Heyecan Verici Boyutlara Geldi

Sayan, Yapay Zekâ hakkında da “Yazılım genel olarak çok heyecan verici ve katma değeri yüksek bir alan olsa da özellikle yapay zekâ yazılımının son günlerde oldukça popüler ve merak uyandıran bir konu olduğuna dikkat çekerek konuyla ilgili güncel örnekler paylaştı.

Bakan Yardımcısı Sayan: E-Ticaret, Yapay Zekânın En Aktif Kullanıldığı Sektörler Arasında

Türkiye’de senenin ilk altı ayında e-ticaret hacminin bir önceki yılın aynı dönemine göre %116’lık artışla 348 milyar TL’ya ulaştığını belirten Sayan, We Are Social & Hootsuit Küresel Raporu’na göre Türkiye’nin internetten en çok alışveriş yapan ülkeler sıralamasında dünyada 6., internetten bir ürün satın almadan önce ürünle ilgili internette en çok araştırma yapan ülkeler arasında da 4. sırada olduğundan bahisle “Yani internetten alışveriş yapmayı çok seviyoruz ve alacağımız şey hakkında da uzun uzadıya araştırma yapıyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı Sayan: Kişisel Bilgilerimizi Paylaşma Noktasında Sorgulayıcı Davranmalıyız

Bakan Sayan’ın gündeminde siber güvenlik de vardı. Siber güvenliğin her türlü ticari faaliyette önemli rol oynadığını ve e-ticaret sektörü için apayrı bir önem taşıdığının altını çizen Sayan, “Özellikle mali dolandırıcılık, oltalama (phishing), bot saldırıları vb. tarzdaki güvenlik tehditlerine karşı, e-ticaret firmalarının önlemleri kadar biz kullanıcıların da uyanık ve bilinçli olması çok önemli; özellikle e-ticaret sürecinde kişisel bilgilerimizi paylaşma noktasında sorgulayıcı davranmamız gerekiyor” şeklinde uyarılarda bulundu.

Başkan Karagözoğlu: Yerli ve Milli Üretim Bilinci İle Hareket Etmeli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da BTK Akademinin faaliyetlerini vurgulayan bir konuşma yaptı. Karagözoğlu “Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında gençlerimizi geleceğin dijital dünyasına hazırlamak amacıyla BTK Yaz Kampları, Yazılım Kampları ile gençlerimize hayallerine ulaşma yolunda; yazılım ve kodlama başta olmak üzere pek çok beceriyi kazandırma çalışmalarına devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ülkemizin geleceğinin en büyük kaynağı olan genç nüfusumuza yaptığımız bu yatırımlar sonucunda; teknolojide ve ekonomide çağ atlayacağımıza yürekten inandığını belirten Karagözoğlu, “Hedeflerimize ulaşmakta en önemli noktalardan biri de yerli ve milli olmaktır. Ancak bu şekilde her türlü şeyi kendi imkânlarımızla üretebilir ve bağımsızlığımızın devamını sağlarız. Bu sebeple gençlere de yerli ve milli üretim bilinci ile hareket etmeleri çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Emniyet ihlalleri, kişisel hak ve özgürlüklerin ihlali, gizlilik sorunları gibi pek çok konuyla mücadeleye devam ettiklerinin bilgisini veren Karagözoğlu, “Kurumumuz tarafından 2011 yılında başlatılan “Güvenli İnternet Hizmeti” ile çocukların, gençlerin ve ailelerin internet dünyasındaki pek çok zararlı içerikten korunmasını hedefleyen bir kamu hizmetini de vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu hizmet sayesinde hem gençlerimizi internetin zararlarından koruyor hem de ailelerimize rahat bir nefes aldırıyoruz. Çünkü gençlerimiz ve onların erdemli birer birey olmaları bizim için her şeyden daha evla” şeklinde konuştu.

Başkan Karagözoğlu: Asla Heyecanınızı Yitirmeyin

İçinde yaşadığımız dönemin sürekli bir değişim ve gelişim içerisinde olduğunu söyleyen Karagözoğlu, “Kariyer yolculuğunuzda rutine bağlamaktan kaçının. Sürekli olarak sınırlarınızı aşmayı denemek ve bu deneyimlerden korkmamak sizlere istediğiniz ve hayal ettiğiniz kapıları açacaktır. Bu yolda denemekten, yanılmaktan ve hata yapmaktan asla korkmayın. Başarıya giden yolda da engellere takılıp asla heyecanınızı yitirmeyin” şeklinde konuşarak kariyerinin başında olan gençlere tavsiyelerde bulundu.

Açılış konuşmalarının sonunda BTK Akademi tarafından belirlenen kategorilerde hak sahiplerine ödülleri verildi. Telekomünikasyon, Savunma ve E-Ticaret sektörünüönemli temsilcilerini bir araya getiren etkinlik 2 gün boyunca devam edecek.