Başkan Karagözoğlu: Geleceğin Dünyası Kodlama Ve Yazılım Üzerine İnşa Ediliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Dicle Üniversitesi ve Huawei Türkiye katkılarıyla düzenlenen programa katıldı. Karagözoğlu, yazılımın önemi hakkında konuştu.

Doğu ve Güneydoğu illerinde öğrenim gören öğrencilerin yazılım alanında kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamak amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Dicle Üniversitesi ve Huawei Türkiye iş birliğiyle düzenlenen programda, yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Programın açılışında konuşan BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, ülkenin her yerindeki gençlerin teknolojinin imkânlarından eşit yararlanması için çalıştıklarını dile getirdi.

Gelecek için yazılımın önemine dikkat çeken Karagözoğlu, “Şüphesiz ki yazılım sektörü bilgi ve iletişim teknolojilerinin katma değeri çok yüksek olan bir boyutu. Bugün hepimizin kullandığı internet tarayıcıları, web siteleri, mobil uygulamalar, işletim sistemleri, arabalarımız, evlerimizde kullandığımız elektronik cihazlar kısacası etkileşimde olduğumuz teknolojik ürünlerin tümü yazılımların ilk basamağı olan “kodlama”larla üretiliyor. Dolayısıyla geleceğin dünyası, kodlama ve yazılım üzerine inşa ediliyor” dedi.

Başkan Karagözoğlu: Yerli ve Milli Olmak Bilhassa Yazılım Alanında Çok Önemli

Yazılım konusunda her geçen gün hedeflerini daha da ileri taşıdıklarını dile getiren Karagözoğlu, “Tabi bunu yaparken de yerli ve milli olmanın önemini asla göz ardı etmiyoruz. Yerli olmak her alanda çok önemli belki ama bilhassa yazılım alanında daha da ehemmiyetli. Çünkü yazılım demek her şey demek. Bugün bu toplantı salonunda bulunan her şeyin üretiminin temelinde yazılım var. Yazılımı bir uçağın kara kutusu gibi düşünün. Bir kara kutu, uçak için ne kadar hayati bilgileri taşıyorsa, yazılım da ülkeler için o kadar hayati” ifadelerini kullandı.

Başkan Karagözoğlu, BTK Akademi’nin yaptığı çalışmalardan da bahsetti. “BTK Yaz Kampları” projesine değinen Karagözoğlu, “Hem BTK Akademi’nin, hem yaz kamplarının hem de Kurumumuzda düzenlediğimiz “Kodlama Maratonu” gibi etkinliklerin ülkemize teknolojide çağ atlatacak, ekonomik olarak çok daha iyi noktalara gelmemizi sağlayacak yazılımcıların ve mühendislerin yetiştirilmesinde payı olduğunu düşünmek bizleri bu yolda daha gayretli çalışmaya teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından BTK ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Huawei AppCube kodlama eğitimi işbirliği protokolü imzalandı.